preloader-nn

Het nieuwe zwemmen is gezond zwemmen.

Chloorarm

In een chloorarm zwembad bevat het water slechts een kwart van de klassieke hoeveelheid chloor. Hierdoor verminderen de vervelende nevenwerkingen van chloor drastisch en wordt zwemmen gezonder. De nieuwe ontsmettingsmethode werd 8 jaar uitgetest en heeft een positief advies gekregen van het Agentschap Zorg & Gezondheid. We nodigen je graag uit om even om kennis te maken met ‘het nieuwe zwemmen’.

diving

Waarom?

Om veilig te kunnen zwemmen in publieke zwembaden is een efficiënt  ontsmettingssysteem noodzakelijk. Chloor is het enige ontsmettingsmiddel dat voldoende garantie geeft op ontsmetting in publieke zwembaden. Chloor heeft echter ook vele negatieve nevenwerkingen.

Het nieuwe, goedgekeurde ontsmettingssysteem maakt het mogelijk om veilig te kunnen zwemmen aan zeer lage chloorconcentraties. Dit is niet alleen gezond voor de zwemmer, maar ook voor het milieu en voor onze maatschappij.

icon-swimming

Mens

Geïrriteerde ogen, droge huid, chloorgeur in je kleren en haar, niezen en hoesten, … iedereen kent het. Het kan nu anders. Wanneer een zwembad slechts een kwart van de klassieke hoeveelheid chloor nodig heeft om veilig te kunnen zwemmen, dalen ook alle irritaties evenredig.

Het brengt zwemmen terug naar zijn essentie, lekker plonsen, drijvend genieten, inspannend ontspannen,.. want water is altijd weer ergens  genieten.

icon-plants

Milieu

De gezondheidswetgeving bepaalt dat elke zwemmer recht heeft op 30 liter vers water zodat elk zwembad continu ververst moet worden.  Dit betekent dat een gemiddeld zwembad dagelijks 15.000 liter vers water toevoegt aan het zwembad, maar ook dagelijks 15.000 liter gechloreerd water loost.

De gehaltes aan chloorderivaten zorgen voor een overbelasting van het afvalwater waar tot op heden geen oplossing voor was. Met het nieuwe concept daalt de belasting van het afvalwater drastisch en ligt dit binnen de toegelaten normen.

icon-buildings

Maatschappij

‘Zwemmen is gezond’ is een gekende slogan. Zwemmen belast geen gewrichten, je drijft en beweegt, ieder op zijn eigen tempo. ‘Zwemmen kan van 0 tot 99 jaar’. Klopt ook, want zwemmen doe je zelfs al van vóór je geboorte. ‘Sport en gezondheid’ en ‘sport voor allen’ zijn al lang maatschappelijke thema’s waarbij zwemmen samen met fietsen en joggen steeds een prominente plaats krijgt. Chloorarm zwemmen maakt ruimte om méér mensen te stimuleren om te zwemmen en te genieten.

Wist je dat?

Er zijn heel wat voordelen aan chloorarm zwemmen. Voordelen voor de zwemmer, de uitbater, de onderhoudsfirma, … Je vindt een kort overzicht op de volgende pagina.

Ontdek meer voordelen
childinthewater

Hoe?

Het nieuwe ontsmettingssysteem ‘OXY3’ combineert 3 concepten: zuurstofoxidatie, koperionisatie en UV-desinfectie. Het concept, ontworpen door Prof. Patrick Lievens, wordt hier toegelicht.

Hoe werkt het nieuwe ontsmettingssysteem?
Menu